Hoofdpijn massage

Regelmatig hoofdpijn hebben is heel vervelend en kan je dagelijks leven behoorlijk beïnvloeden. Hoofdpijn komt voor in verschillende vormen en kent ook verschillende oorzaken. Stress, te veel alcohol, te weinig of juist te veel lichaamsbeweging en bepaalde voeding kan hoofdpijn veroorzaken of verergeren. Maar soms is er ook helemaal geen duidelijke aanwijsbare oorzaak. Wel is het zo dat een aantal vormen van hoofdpijn goed te behandelen is met hoofdpijn massage:

  • migraine
  • tension type headache (spanningshoofdpijn)
  • cervicogene hoofdpijn (waarbij de klachten uit de nek komen)

Afhankelijk van de vorm bestaat de hoofdpijnmassage uit doelgerichte (ontspannings-) massage, het aanpakken van spierknopen, drukpuntmassage, mobilisatie van de cervicale wervelkolom en/of bindweefselmassage. 

De effecten van deze massage zijn het verbeteren van de bloedsomloop, het losmaken van spanning in de schouders, nek en hoofd. Ook worden strakke spieren gestrekt, wat kan helpen bij het verlichten van de hoofdpijn.

Wat kost een hoofdpijn massage?

Je kan bij mij terecht voor een behandeling tegen hoofdpijn voor 30 minuten. Dit kost € 35,00. Een uitgebreid overzicht van alle tarieven vind je hier.

Kom met mij in contact